Sayfalar

9. Seri 8. Bölüm: The Zygon Inversion


Ekip
  • Peter Capaldi - On İkinci Doktor
  • Jenna Coleman - Clara Oswald
  • Ingrid Oliver – Osgood
  • Jemma Redgrave – Kate Stewart
  • Nicholas Asbury – Etoine
  • Aidan Cook – Zygon
  • Tom Wilton – Zygon
  • Jack Parker – Zygon
Prodüksiyon
Senarist: Peter Harness, Steven Moffat
Yönetmen: Daniel Nettheim
Dramaturg: David P Davis
Yapımcı: Peter Bennett
Yürütücü yapımcı(lar): Steven Moffat, Brian Minchin
Yapım: BBC
Süre: 50 dakika (2 parçalı bölümün 2. kısmı)
Orjinal Yayın: 7 Kasım 2015
Bölüm Adı: The Zygon Inversion (Zygon Değişimi)
Bölüm Numarası: 9. Seri 8. Bölüm
Önceki Bölümün Özeti
Zygonların Dünya'ya yaptığı önceki saldırıdan sonra 20 milyon Zygon ve insanlar arasında yapılan antlaşmayla iki ırkın barış içinde yaşaması sağlanmıştır. Ancak Doktor, Osgood'dan bu barışın bozulduğunu belirten Kâbus Senaryosu mesajını alır. Doktor Zygonlardan sadece bir grubun Dünya'ya saldırmak istediğini, bu yüzden de anlaşılması gerektiğini savunur. Osgood'un Turmezistan'a kaçırılmasından sonra Dünya'nın Başkanı unvanını kullanarak uçakla oraya gider. Clara, UNIT'ten Jac ile Londra'da kalır ve Zygonların komuta merkezini bulur. Clara'nın aslında Bonnie adlı bir Zygon olduğu ve gerçek Clara'nın yerine geçtiği anlaşılır. Jac'i ve UNIT'ten bir bölük askeri öldürür. New Mexico'ya giden Kate Stewart, bir Zygon tarafından saldırıya uğrar. Doktor, Osgood'u kurtarır ve uçakla Londra'ya dönmeye hazırlanırlar. Ama Bonnie uçağa bir füze fırlatır.
Özet
Zygon Bonnie Clara'nın şeklini alarak, onu Zygon kozasında tutmaktadır. Zygonların insanlara saldırması için ön ayak olmuştur. Clara kendisini dairesinin bir rüya versiyonunda bulur. Bonnie ile aralarında telepatik bir bağlantı olduğu için küçük derecede onu telepatik olarak kontrol edebilmektedir. Clara, ilk başta Bonnie'nin Doktor'un uçağına attığı ilk füzeyi ıskalamasını sağlar. Ancak, Bonnie ikincisinde uçağı vurarak parçalara ayırır. Doktor ve Osgood tam zamanında paraşütle oradan kurtulur. Ancak Bonnie'nin bundan haberi yoktur. Daha sonra Bonnie, insan şeklinde barışçıl bir Zygon bulur ve onu geri dönüştürür.Londra'nın güneyindeki bir alışveriş merkezine kaçan Zygon'un videosunu Clara'nın cep telefonuna çeker ve internete yükler. Bonnie, Osgood kutusunun yerini öğrenmek için UNIT'in komuta merkezine gider, ama kutunun yerini Clara'nın bildiğini öğrenir. Telepatik bir bağlantıyla Clara'yı tehdit ederek sorgulamaya başlar. Bonnie, Osgood kutusunun Londra Kulesi'nin altındaki Siyah Arşiv'de olduğunu öğrenir.
Doktor telefonuna mesaj gelmesinin üzerine Bonnie'yi arar ve Clara telepatik bağlantıyı kullanarak Bonnie'nin fark etmediği tikleri yapmasına sebep olur. Böylece Doktor'a ipuçları verir. Clara'nın ölmediğini öğrenen Doktor ve Osgood, Bonnie'nin videoyu kaydettiği yerdeki mağazaya girer. Videodaki Zygon ve insan şekli arasında gidip gelen Zygon'un olduğunu görürler. Savaşın olmasından korkan Zygon kendisini öldürür. Doktor ve Osgood, Kate Stewart ile iki Zygon korumasıyla karşılaşır. Kozaların olduğu yere giderler ve Kate, Zygon olmadığını, ABD'de kendisine saldırmaya hazırlanan Zygon'u öldürdüğünü söyler. Korumaları da öldürür. Doktor bu şiddet yöntemlerinden hayal kırıklığına uğrar.
Bu arada, Bonnie Clara'nın kozasıyla beraber Kara Arşiv'e girer. İçeride iki farklı renkteki Osgood kutularıyla karşılaşan Bonnie öfkelenir. Doktor'u arar ve Doktor kutularda birer buton olduğunu, kutulardan birindeki butonun Dünya'daki 20 milyon Zygon'un kimliğini kazandırdığını diğer kutudaki butonun Zygonları sinir gazıyla öldürdüğünü söyler. Bonnie, Clara'yı kozadan çıkartır ve hangi kutunun olduğunu sorar. Ama Clara bilmemektedir. Bu arada Doktor, Osgood ve Kate oraya gelir. Bonnie kutulardan birini açınca "Gerçek" ve "Sonuçlar" yazan iki butonla karşılaşır. Sonra diğer kutuyu da açar ve o da aynı şekildedir. Bonnie ilk açtığı kutunun butonuna basmaya hazır şekilde bekler, Kate de diğer kutuya geçer ve butona basmaya hazır bekler. Doktor, buna son vermeleri için ikisiyle de konuşur. Osgood kutularının barış sağlamak için bir araç olduğunu ve Zygonların kimliğini açığa çıkaracak veya tüm Zygonları öldürecek eylemin sonuçlarını anlatmaya çalışır. Sonunda ikisi de bundan vazgeçer. Ama, Doktor daha fazla konuşur ve Bonnie kutuların boş olduğunu ve bir felaketi önlemek için olduğunu anlar. Kate, kutuların boş olduğunu bildiklerini ve bunu unutamayacaklarını söyler. Doktor, kate'in bunu on beş defadır söylediğini söyler ve sonik gözlüğüyle Siyah Arşivdeki bellek silicileri kullanır.
Doctor, Kate'in belleğini siler ama Bonnie'ninkini silmez. Gerçeği bilmesinin barışı çözmeye yardımcı olacağına inanmaktadır. Bonnie, kıymık Zygon hücresiyle bağlantı kurarak barışın güvenle süreceğini söyler. Doktor ve Clara ayrılmaya hazırlanırken Doktor, Osgood'u TARDIS'e davet eder. Ama Osgood bunu reddeder ve kopyasını gösterir. Bonnie, Osgood'un şekline bürünmüştür. İkisi de Zygon veya insan olup olmadıklarını söylemez. Ama Osgood kutularını koruyacaklarını söylerler.

Bir Yorum Yazın