Sayfalar

9. Seri 5. Bölüm: The Girl Who Died


Ekip
  • Peter Capaldi - On İkinci Doktor
  • Jenna Coleman - Clara Oswald
  • Maisie Williams – Ashildr
  • David Schofield – Odin
  • Simon Lipkin – Nollarr
  • Ian Conningham – Chuckles
  • Tom Stourton – Lofty
  • Alastair Parker – Limpy
  • Murray McArthur – Hasten
  • Barnaby Kay – Heidi
Prodüksiyon
Senarist: Jamie Mathieson, Steven Moffat
Yönetmen: Ed Bazalgette
Dramaturg: Nick Lambon
Yapımcı: Derek Ritchie
Yürütücü yapımcı(lar): Steven Moffat, Brian Minchin
Yapım: BBC
Süre: 45 dakika
Orjinal Yayın: 17 Ekim 2015
Bölüm Adı: The Girl Who Died (Ölen Kız)
Bölüm Numarası: 9. Seri 5. Bölüm
Özet
Bölüm Clara'nın uzayda süzülmesiyle başlar. TARDIS bir saavaş filosu tarafından saldırıya uğrarken Doktor, TARDIS'te telefonla Clara'yla konuşmaktadır. Doktor, Clara'yı kurtardıktan sonra TARDIS Dünya'ya iner. Doktor ve Clara, Vikingler tarafından çevrilir. Vikinglerden biri Doktor'un sonik güneş gözlüğünü kırar. Vikingler, Doktor ve Clara'yı zincirleyip köylerine kadar korumalık yapar. Doktor zincirlerden kendini kurtarır. Bir yoyo kullanarak özgürlük için pazarlık yapar. Odin'i taklit eder. Vikingler Doktor'u reddeder. Daha sonra Odin gökyüzünde görünür. Viking savaşçılarının cesaretini över ve onları Valhalla'daki ziyafet yemeğine davet eder. Sonra köyde dev robotlar ortaya çıkar ve Viking savaşçılarını -Clara ve Ashildr adlı bir kızla beraber- bilinmeyen bir yere ışınlar. Doktor, köylülerle beraber kalır.
Clara, Odin ile yüzleşir ve onun testosteron için Vikingleri katlettiğini, şiddet dolu ve acımasız ünüyle övünen Mire adlı ırktan biri olduğunu öğrenir. Clara, başlangıçta köye barış içinde dönmeleri için Mire'ı ikna etse de Ashildr onlara Viking savaşçılarını katlettiği için sinirlenerek ırkına savaş açtığını söyler. Odin, yirmi dört saat sonra savaş olacağını söyleyerek Clara ve Ashildr'ı köye ışınlar. Clara, olanları Doktor'a anlatır ve Doktor köy halkına kaçmalarını önerir. Ancak köylüler kaçmayı redder ve onur ve gururla Mire ile savaşacaklarını söyler. Sonra, Doktor hüzün ve korku içinde ağlayan bir bebek sesi duyar, bebeğin ağlamalarını çevirir. Köyü ölüme terk etmeye hazırlanırken Clara kalması için onu ikna eder. Daha önce hiç savaşmamış olan bu köylülere savaş eğitimi vermeye çalışmasını söyler. İsteksizce kabul eder ve köylülere savaş eğitimi vermeye çalışır. Köyde kalanlar balıkçı ve çiftçi olduğu için mücadele becerileri oldukça zayıftır. Bu yüzden Doktor, Mire'ı yenilgiye uğratacak bir plan yapmaya karar verir. Ancak nasıl bir plan yapacağını bilmemektedir.
Doktor, yakındaki boş bir odaya giderek orada elektrikli yılan içeren su varilleriyle karşılaşır. Sonra, bebek ağlarken çevirdiği "suda ateş" sözcüklerinin ne anlama geldiğini anlar. Doktor bunu kullanarak bir plan yapar. Mire savaş için ahıra geldiğinde Doktor, liderleriyle konuşur. O sırada köylüler kanca ve metal teller kullanarak dev robotların miğferlerini düşürür. Elektrikli yılanları suya tel ile bağlarlar. Doktor, robotlardan birinin miğferini çalarken robotların birkaçı elektrikle öldürülür. Ashildr, Mire miğferini takar ve Doktor'un yeniden işlediği bir teknolojiyle Ashildr'ın tasarladığı kukla Mire'a aklına bir ejderha gibi gösterilir. Clara, telefonuna bunları video olarak çeker. Robotlar korkup kaçar ve liderlerini yalnız bırakırlar. Doktor, şantaj yaparak ya burayı barış içinde terk etmelerini ya da sadece kukladan korktukları videonun her yere yayılacağını söyler. Mire lideri köyü terk eder ve köylüler bunu kutlar. Ancak, Ashildr'ın babası miğferin altında Ashildr'ın öldüğünü görür. Bu güç Ashildr'ın kalbini durdurmuştur.
Doktor, sibirli ve üzgün bir şekilde ahırı terk eder ve köylülerden uzaklaşır. Clara, Doktor'u teselli etmeye çalışır. Ne yaptığını sorar. Doktor herkesi kurtarmak istediğini ve insanları kaybetmekten bıktığını söyler. Suda kendi yansımasını görünce "Deep Breath" bölümünde rejenerasyonundan sonra aynaya baktığında neden bu yüzü seçtiğini merak ettiği aklına gelir. Sonra, bu yüzün "The Fires of Pompeii" bölümündeki Caecilius'un yüzü olduğunu ve zamanın kurallarını çiğneyip o adamı kurtardığını hatırlar. Bu yüzün de ona her zaman insanları kurtarabileceğini hatırlattığını düşünür. Ahıra döner ve yeniden işlediği Mire miğferinden bir çipi Ashildr'a takar ve Ashildr hayata döner. Ayrılırken bir çip daha verir. Doktor ve Clara oradan ayrılır. Doktor, Clara'ya bu çipin kaldığı sürece vücudu tamir ettiğini, bu yüzden Ashildr'ın ölümsüz olma ihtimalinin olduğunu söyler. Clara diğer çipi neden verdiğini sorar. Doktor, ölümsüzlüğün etrafındaki herkesin öldüğünü görmek olduğunu söyler ve diğer çipi de ayrılmak istemeyeceği birine vermesi için verdiğini söyler. Ama, Ashildr'ı bir meleze çevirdiği için endişelidir. Bölümün sonunda Ashildr gülümserken görünmektedir. Ama etrafındaki manzarayla beraber dönerken gülümsemesinin acı verici bir üzüntüye dönüştüğü görünür.

Bir Yorum Yazın